Снимка на дете сред играчки

Какви играчки са подходящи за различните възрасти на детето?

Снимка на дете с играчкаИграчките са неизменна част от живота на всяко дете. Освен да се забавляват с тях, играчките изпълняват много важна роля във възприемането на света и предметите от децата. Те развиват въображението, мисловните процеси и координацията. Но знаете ли какви играчки са подходящи за различните възрасти на вашето дете? В тази статия ще ви помогнем да разберете.

Играчки за бебета

Бебетата се стремят да научат повече за света около тях и те имат какво да научат. Всяка нова форма, цвят, текстура, вкус и звук е учебно изживяване за тях. Даването на бебешки играчки, които са безопасни и стимулиращи, ще им помогне да развиват сетивата си. Музикални дрънкалки и играчки са любими за бебетата. Играчките с контрастни цветове също са завладяващи за бебетата и стимулират тяхното развиващо се зрение. Тъй като те растат, бебетата могат да използват играчките, за да изследват постоянството на обекта и причинно-следствените връзки. Те също така се нуждаят от предмети като кубчетa, които да им помогнат да изградят моторни умения и координация между ръцете и очите.

Играчки за деца от 1 до 3 годинки

Децата в тази възраст могат да играят с по-голямо разнообразие от играчки, отколкото когато са били по-Снимка на детска играчкамалки. Те все още могат да се наслаждават на някои от играчките, с които са играли като бебета, и това е добре. Същите кубчета с които са играли преди година или две, могат да им предоставят нови и различни образователни възможности, докато знанията им се разширяват. Но те също се нуждаят от играчки, които са проектирани за децата на тяхната възраст. Сортиращите форми са чудесни за деца от 1 до 3 годинки. Те ги учат как как да сравняват подобни елементи и дават възможност на родителите да ги научат на имената на формите като кръг, квадрат, триъгълник.

Лего блокчетата предоставят възможност да научат повече за цветовете и симетрията, докато развиват моторните си умения.

Играчки за деца в предучилищна и училищна възраст

Когато децата достигнат предучилищна възраст, е време да започнат да научават за буквите, числа и да развиват езиковите си умения. Има много играчки, които насърчават този тип обучение – от обикновени пъзели с азбуката до високотехнологични електронни приспособления.

Те могат да дадат на детето ви начален старт като го запознаят с нещата, които то ще учи в училище.

Децата, които са в училище, могат да обогатят своето обучение със забавни и образователни играчки. Даването им на възможност да се забавляват, докато практикуват нещата, които учат в училище, ще увеличи запаметяването на тези неща. И Снимка на училищна дъскакогато детето ви намери образователна играчка, която наистина харесва, ще има по-голяма вероятност да играе с нея, като укрепва знанията, които е придобило.

 

Децата могат да научат много от игрите. Когато давате на детето си образователни играчки и си играете с тях, това ви дава шанс да сте свързани с тях, да учите и да се забавлявате едновременно. Правейки ученето забавно ще помогнете на детето ви да запомни нещата, които научава, и да развие положително отношение към ученето.