Снимка на щори

Как видовете щори повлияват интериора

Разлики

Разликите между отшумелия тип завеси и съвременните щори се състои в много неща. Наред със спиране на слънчевите лъчи и чуждите погледи, те имат функция да внасят комфорт и защита на дома. Преди да изберете Вашия модел, научете някои от техните характеристики и начините на извозване на строителни отпадъци след направения вече ремонт:

Външни щори

Външна ролетна щора от алуминий – има дълъг срок на експлоатация, която е над 20 години. Такива дават възможност за коригиране на светлината, до степен на пълно затъмняване. Предлагат и термоизолация в горещините, като и защитават от студовете през зимата. Не по-малко важна е шумовата изолация, която в днешния забързан свят е така дразнеща и изнервяща. Модерно решение са този тип щори е и възможността за скачване на алармена охранителна система. Механизмите за управление могат да са няколко и те са ръчно управление, електронно, чрез електромотор, управление с манивела, сериен ключ, дистанционно управление. Наред с тези модели към тях могат да се добавят датчици за вятър, движение, дъжд, светлина, пожароизвестяване и други.

За дома и офиса

Вертикалните щори за дома и офиса предлагат сходни възможности като хоризонталните. Разликите им са главно в разположението на ламели по вертикал, вместо по хоризонтал.early-in-the-morning-1757091_640 Натрупват се в страни, лесни са за управление, за поддръжка, а наред с това внасят уют и стил в помещенията.

Характерно за тях е завъртащия механизъм за прибиране на лентите, монтаж на тавана, многообразие от материи и модели. Всеки един от тях определя и предназначението. Едни с по-голяма плътност позволяват 100% затъмнение. При други се наблюдават леки пропускания на светлина, за по-атрактивен интериор в затворено положение. Почистването им става лесно и позволяват изпиране в пералня.

Плисе щорите са сравнително нов модел на пазара. Голямо тяхно предимство е, че позволяват събиране на материята стандартно нагоре и комбиниран вариант за двете посоки. Удобни са за капандури прозорци, които имат нестандартни форми от типа на арки, триъгълници или трапци. Съществуват модели наречени „Ден и Нощ“, те носят името си създаваният декор или плътен ефект на светлината.

Плисе щорите са изработени от антистатичен материал, който е противоалергенен и лесен за почистване, чрез изпиране с вода и сапун.

Римските щори са едни от наложилите се масово на пазара. Много харесвани и търсени са поради множество предимства.

Те са съвременният заместител на пердета и се изработват изцяло от текстил.

Лесни са за почистване, а като голямо тяхно предимство е възможността за монтаж дори при наклонени тавани, скосени прозорци и трапецовидни форми. 

Римските щори са атрактивни, красиви, елегантни и удобни. Те наблягат на няколко елемента, което ги прави акцент в интериора.

Руло щори са практични и удобни. Това е най-пълното им описание. Наред с това са икономични, с минимални количества компоненти, изчистен дизайн и изчистена линия за всеки интериора. Монтират се със синджир, изработени са от антистатичен полиестер; материите са плътни и пропускливи.

Снимка на вътрешни щориХоризонтални щори – това са най-разпространеният вариант щори. Използвате се навсякъде за офис, кафета, магазини, домове. Монтират се към всеки прозорец, което ги прави лесни за експлоатация и поддръжка.

Японска стена щорите са оригинален заместител на пердетата. Подхождат на тип “френски” прозорци и са с големи височини, за дълги витрини и за преграждане на помещения, както и за обособяване на пространства. Изработват се от материали както римските щори. Характеристиките на японска стена щори са свързани главно с минимално застъпване, което ограничава проникването на светлина; монтират се на тавани и са удобни са за експлоатация.