Връзката спално обзавеждане – спално бельо

За съжаление спалното бельо не е като дрехите, които носим, тоест не можем да го сменяме всяка сутрин и вечер да го променяме според настроението си. Трябва да изберем едно що годе постоянство, което да ни събужда сутрин и да ни приема вечер. Например неутралните цветове, не са най-подходящия цвят, с който да се започне деня. Това важи за жизнени и енергични хора, чийто ден е изпълнен с много работа. Затова този тип натури следва да обзавеждат спалнята си със спално бельо в цветове, които още рано сутрин да събуждат жизнената им енергия, а не да я  приспиват и още в началото на деня и да карат човека да мисли за края на работния ден.

 

Има решение обаче, то се намира във връзката между спално обзавеждане – спално бельо. Една хармония от двете, която се изразява в микса между елементи за почивка, отмарящи такива, и елементи, които ни карат към пробуждане. Всичко това обаче е предназначено повече за подсъзнателното възприемане и затова трябва да се направи с мисъл и с интуитивно усещане. Усъвършенстване на съчетанието от цветове, мебелировка, спално бельо от различна материя, които да се свързват в цялото помещение в хармонична композиция и да придават към него една особена аура.

 

Днес изборът на спално бельо е почти неограничен, семействата могат да черпят от въображението на дизайнерите и от своите собствени виждания, за да обзаведат спалнята си с цветно, красиво и подходящо за интериора спално бельо. Хората могат да избират типа легло и мебели в спалнята, едноцветно или двуцветно, шарено спално бельо. Могат да избират различни материи и цветови решения за различните сезони. И едно в по-важно да знаят, най-важното нещо в спалнята е сънят и хармоничните взаимоотношения, ако има пречки за тези неща, те трябва да бъдат отстранени. Например ако телевизора се натрапва, по-добре да го смените са картина, ако има прекалено много светлина отвън, трябва да се помисли за щори, ако има физическа умора след тежък ден, може да се помисли за цветни  лампи с релаксиращ ефект.