Украсяваме банята

Обичате оригиналния интериор, но не искате да използвате услугите на скъпоплатеният дизайнер? Вашата баня е суховата? Не се притеснявайте – всичко може да се промени с малко въображение и желание.

 Как да украсим банята?

За това ще ви трябват морски камъчета и черупки, от които е възможно да се направят по-красиви и оригинални пана. Можете също така да украсите банята с влагоустойчиви фототапети или саксии с цветя, които не се страхуват от влага и не се нуждаят от дневната светлина.

На пода ще изглежда идеално гумирани постелки с различни форми и цветове. Поставете на рафтовете няколко големи мидени черупки или рапани. Изберете куки за кърпи с различни цветове. Гарнирайте с огледало с рамка в морски стил, или други подходящи декорации.

 Как мога да украсите стените на баня си със собствените си ръце?

Отлично решение е различен модел на плочките. Поставете такива с лотоси, морски звезди, рибки, и други „атрибути“ от водният свят.

Ако банята ви не е с плочки стени можете да създадете такива рисунки с влагоустойчиви маслени бои всичко всичко зависи от вас.

Вие не харесвате плочки? Тогава използвайте за стените на банята дървени панели от оцветен дъб, които са в крак с модата. Така се създава усещане за комфорт  а и ще мирише приятно на дървесина.

Предпочитате плочки? Тогава не използвайте в малки бани такива с голeми рисунки – това ще доведе до намаляване на визуалното пространство в помещението.

 Украсете банята с ръцете си

Задължителни елементи в банята са завеса в морски цветове например и съобразена с цялостния стил на помещението разбира се. Пред огледалото може да поставите красив буркан с морска сол и ароматни свещи.

Ако имате познат художник не се бойте да експериментирате, в банята. Той може да нарисува различни картини в нея. Някои дори правят това и с тавана  Същото важи и за шкафовете, и дори вратите.

Не по-малко популярни са и мозайки в банята – контрастен микс от морски и пясъчни разцветки по стените например. Успех!