Снимка на под от ламинат

6 НАЧИНА ДА ИМАТЕ ЧИСТО НОВ ПОД

Омръзнало ви е все да ходите с моп в ръка, а пода да е вечно мръсен.

С този урок, подовите настилки ще бъдат обект на завист сравнени с всички останали. Трансформацията вашия нов под може да започне още сега. Научете повече за това в кърти цени.

Снимка на чист подС помощта на някои известни и недотам трикове, около постване на различни подови настилки, най-лесният начин да се грижете за вашите пространства е като потърсите специалисти.

За да не ви струва прекалено много средства обаче, предлагаме ви някои трикове:

  1. Ексфолиант – такъв е подходящ за особено замърсени повърхности. Ако подът е от бетон или бетонен блок повърхността навряно е особено мръсна. За целта добавете перилен препарат и една четвърт чаша амоняк в кофа с топла вода и четка, с която да нанесете разтвора върху повърхността. Никога не използвайте метална четка. Нейните влакна могат да предизвикат поява на ръждата. Тогава ви е неизбежно къртенето на бетон.

За наистина упорити замърсявания, добавете тринатриев фосфат към водата за измиване.

Изплакнете с маркуч и оставете да изсъхне. Използвайте водна прахосмукачка за отстраняване на излишната вода.

  1. Освежете пода в мазе с белина – в малките тъмни помещения, каквито са тавани, мазета и килери, плесен и мухъл са обичайни обитатели. За да се избавите от неприятната миризма. Отворете прозорците, за да позволите на въздуха и циркулацията да изсушат влагата. За да се отървете от гъбички, плесен и всякакви микроби, които са източникът на миризмата, смесете отвара от 1 до 2 капачки белина на литър вода и разпръснете със спрей в бутилка. Напръскайте стените и подовете с разтвора и ги търкайте с четка.
  2. Още по-лесно решение за пода е да го поръсете с хлорна вар. Така бързо ще се избавите от лошата миризма и микроорганизми, които причиняват остатъците. Ако миризмата продължава, запечатайте бетона  или научете повече за отстраняването около подмяната му от кърти цени.
  3. Отървете се от белият прах, който понякога се натрупва по стените, в конкретни полици, рафтове, улей или по пода на мазето е разцвет. Почистете го с твърд, найлон и четка или мокър парцал или моп. Ако той се върне, може да се наложи по-стриктно изчистване на повърхността или чрез наемане на екип по почистване на мазета.
  4. Премахване на петна от ръжда може да стане с комбинацията от сух цимент и камък. Вторият действа като пемза и трябва да се премахне петното.
  5. Дайте нов облик на вашите пространства. Това може да стане с окончателна подмяна на под, къртене на теракота, демонтаж на ламиниран под или кърти бетон може да е най-добрата практика, която да ви избави не само от трайни петна, но и от дефекти по повърхностите. Повече около наемане на тези услуги, научете от самата фирма с кърти цени.