Image of bio cosmetics

Био козметиката – всички ползи на едно място

Съвременната еко идея за природо съобразен начин на живот завладя почти всяка сфера от бита ни. Днес, да купуваш био продукти е популярно и много често точно защото е популярно, и го правим. Но не е ли по-добре да сме наясно с конкретните ползи на конкретните био продукти, преди да дадем парите си?

В този материал решихме да ви запознаем с конкретните и по-известни общи ползи на съвременната био козметика. Ето ги и тях:

 1. Купувайки био козметика, вие помагате не само на себе си с нейните ползи, но и на цялата планета.

   
  Факт е, че органик продуктите не са вредни по никакъв начин за околната среда за разлика от стандартните.
 2. Ако сте защитници на правата на животните, бъдете сигурни, че с био козметика ще направите поредното добро дело, тъй като тя не се тества върху тях.
 3. Био козметиката – без значение за какво е предназначена и какви са конкретните й свойства – в 99% от случаите не може да предизвика никакво раздразнение, зачервяване или алергична реакция.
 4. Био козметиката е ок за обонянието ви – колкото и чувствително да е то – защото не съдържа изкуствени парфюми и няма натрапчива миризма. Между другото, в тази връзка тя е изключително добра алтернатива както за бременните, така и за кърмачките.
 5. Защитете се от каквито и да е странични ефекти, като ползвате био козметика вместо стандартна такава – пълна с парабени, сулфати и химикали.
 6. Съвременната био козметика е идеална за ежедневна и честа употреба. Нещо повече – по-голяма част от тези продукти изискват продължителна и честа употреба, за да се получи търсеният ефект. Някои от класическите козметични продукти, съдържащи агресивни агенти, могат да доведат до обратния или по-негативен ефект (например върху кожата), ако с тях се прекалява.
 7. Купуваш това, което ти се предлага. Или с други думи, когато вземеш продукт от щанда с био козметика и започнеш да четеш състава му, ще си наясно с всички ингредиенти. Те ще са ти познати и ще знаеш какво да очакваш от всеки от тях. Друго е с класическата козметика, чийто етикети съдържат химични имена и формули, за които или не си чувал, или не ти е ясно какво представляват.
 8. Био козметиката не причинява състаряване на кожата, организма, зъбната кухина, косъма и т.н. Накратко, тя е 100% антиейдж.
 9. Модерната био козметика е сравнително евтина. Да, тя не е най-евтината алтернатива на пазара, но в сравнение с високо ефикасните луксозни линии може да ви излезе двойно по-малко като цена, а да има същия ефект.
 10. Био козметиката е 100% ок и безопасна за деца и бебета. И тук не става въпрос само за конкретни продукти за деца и бебета, но и за майката. Ако тя използва силно ароматизирани кремове, например, от допира на детето до тях то може да получи нежелани странични ефекти и реакции, включително и алергични.

От видеото може да научите как да си приготвите крем за лице в домашни условия.