Жените и обувките

Модните спортни обувки, стилове и дрескод

Спортните обувки продължават да заемат водеща позиция в женския гардероб и както се вижда, нямат намерение да отстъпват и на сантиметър от нея. За да ви помогнем в избора на най-подходящите модели, ще се спрем на по-важните модни тенденции. Марковите маратонки, кецове, балеринки,  са обувки за ежедневно ползване сред момичетата. Те са удобни и непретенциозни, което ги прави и толкова популярни сред дамите в наши дни. Ако сте обърнали внимание те лесно могат да се съчетаят с повечето дрехи от вашия гардероб.

Кои облекла не са подходящи за съчетание със спортни обувки?

Най-вече това се отнася за строгите класически бизнес облекла, които не понасят комбинация с тези иначе толкова универсални обувки. Но разнообразните модели дамски спортни обувки отговорят на всеки вкус и се съчетават успешно, както с романтични тоалети, така и с дрехи в ретро стил. Как ще решите да ги комбинирате, зависи изцяло от вашия вкус, настроение и в каква степен желаете да експериментирате.

Модели от текстил или кожа, тип пантофки /наричани и балеринки/
Дамски балеринкиАко сте романтична душа, може да се спрете на леките балеринки, украсени с разнообразни мъниста, перли и кристали. Със сигурност ще изглеждате ефектно и оригинално. Подобни декорации могат да бъдат съчетани с подходящи аксесоари като колани, колиета, обеци, брошки и така нататък, за да подчертаете още повече женствеността си.

Модата в наши дни демонстрира все по-голяма разкрепостеност, така че, ако се питате дали може да носите спортни обувки с дамски чорапи или чорапогащници, отговорът е положителен. Въпреки че преди време това не се считаше за приемливо, днес нещата стоят по съвсем различен начин и правилата не са чак толкова строги.

С какво да съчетаем ежедневните спортно-елегантни обувки?

Комбинирайте с къси шорти, поли, рокли или дънкови панталонки. Почти всяка дрешка в дамския гардероб се връзва с леки спортни обувки. Удобните ежедневни модели ще изглеждат перфектно, ако ги носите с дълги панталони, дънки или клин. Гащиризоните също са подходящи, но това се отнася за по-спортните модели.

Все пак избягвайте кецове и маратонки, ако сте на интервю за работа. Особено бият на очи, ако кандидатствате във фирма със строги изисквания към дрескода. Също така избягвайте да ги обувате с палто, шлифер или  манто, тези връхни дрехи спадат към по-изискан стил. Но перфектно ще си пасват със спортни якета и грейки.

В много държавни учреждения не се допускат дамски обувки с открити пръсти, т.е. избягвайте чехли, сандали и джапанки например в съда, банките, корпоративни офиси. Недопустими са за бизнес среща или при строго официално облекло.