Съчетанието на тъмно синьо и черно в облеклото – мит или елегантна идея

В модата има неписани правила, които са се внедрили дълбоко в колективното съзнание и сякаш много рядко биват нарушавани. Един от тези по-скоро симпатични митове е, че синьо и черно не е добре да се съчетават. Разбира се, това схващане може да има своята история, скрита в модните кулоари, но е интересно да бъде разгледано в своята негативна и позитивна страна.

 

Съвременните дизайнери и модни експерти отдавна са оправдали използване и съчетанието на тъмно синьо и черно. Модните историци посочват, че дизайнерите от 50-те години на миналия век, много ясно използват тези цветове като ги съчетават умело в техните костюми, колкото и демоде да изглеждат от наша гледна точка. Заедността на тези цветове, които на пръв поглед се изключват, всъщност създава облекло и външен вид с екстремна елегантност и сложни нотки в дамското облекло. Това прави съчетанието много подходящо за официални събития и вечери, и дава възможност за внимателен подбор на модните аксесоари, които да приложите към този начин на съчетание.

 

Що се отнася до негативните нотки, те са почти неоткриваеми. Много дизайнери и модели са се изказали ясно, че важна е дозировката и начина по-който са съчетани, а не забраната сама по себе си. Те признават, че цветове, които се неутрализират един друг създават малко объркване понякога, но само когато не сте ги обединили под правилното облекло.

 

Когато имаме съчетание на черно и тъмно синьо, всъщност веднага получаваме добрата идея, да ги сложим един до друг. Така техните различия веднага ще излязат на показ и ще създадат елегантен ефект. Също така комбинацията на различни текстури в синьо и черно е страхотно решение: кожа с дънков плат, коприна с вълнена материя, и т.н. Този модел на комбинация, ще ви предпази от страховете, които може да имате ако сте се подали на усещане, че тъмно синьо и черно не могат да са заедно.